-
Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною
Рецепт Хлібна шарлотка з чорною смородиною Складові Топлене масло 1 столова ложка Черствий білий хліб 1 штука Молоко 1 стакан Цукор 2 столові ложки Яйце куряче 3 штуки Мелена кориця на смак Чорна смородина 100 г Цукрова пудра 50 г Інструкція приготування 30 хвилин 1. Нарізати хліб, очищений від корок, шматочками, покласти їх в каструлю, додати масло, влити гаряче молоко, щільно закрити кришкою, поставити на слабкий вогонь і прогрівати протягом декількох хвилин. Отриману масу добре перемішати, ввести збиті з цукром яйця і корицю і знову перемішати. 2. Половину цього тесту викласти на сковороду, змащену маслом, розподілити на ньому смородину, присипати цукром і викласти зверху тісто. 3. Випікати в розігрітій до…
-
Рецепт Дієтична яблучна шарлотка з медом на житнього борошна
Рецепт Дієтична яблучна шарлотка з медом на житнього борошна Складові Житнє борошно ½ склянки Вівсяна крупа ½ склянки Яйце куряче 2 штуки Гречаний мед 3 чайні ложки Кефір 1 склянка Розпушувач 1 чайна ложка Яблуко 2 штуки Кориця на смак Інструкція приготування 1 годину 1. Змішати борошно, розмолоту вівсяну крупу, мед, яйце і білки, додати кефір до консистенції млинцевого тесту. 2. Дати трохи постояти, щоб пластівці набрякли. 3. Додати розпушувач і, за бажанням, корицю (ванілін, какао). 4. Викласти порізані яблука в форму, залити сумішшю. 5. Випікати хвилин 30 в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці. Порада Вся шарлотка 1130 ккал, а шматочок — всього 145 ккал! Виходить дивно смачна шарлотка!…
-
Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно
Рецепт Шарлотка за рецептом Тетяни Арно Складові Цукор 1 стакан Яйце куряче 3 штуки Яблуко 4 штуки Сухофрукти 80 г Волоські горіхи 40 г Кальвадос 20 мл Мелена кориця 5 г Пшеничне борошно 1 склянка Інструкція приготування 40 хвилин 1. Яблука позбавити від серцевини і порізати тонкими часточками. Викласти в круглу форму для випікання. Курагу подрібнити і додати до яблук. Туди ж викласти родзинки. Горіхи подрібнити руками і додати до яблук і сухофруктів. Скропити невеликою кількістю кальвадосу і посипати корицею. 2. Борошно просіяти. Змішати в глибокій мисці зі склянкою цукрового піску і 3 яйцями. Замісити тісто з допомогою виделки. У процесі замішування влити кальвадос. Готовим тестом залити яблука і сухофрукти.…
-
Рецепт Шарлотка з медом і корицею
Рецепт Шарлотка з медом і корицею Складові Яйце куряче 2 штуки Пшеничне борошно 150 г Сіль ⅓ чайної ложки Сода ⅓ чайної ложки Мелена кориця ⅓ чайної ложки Вершкове масло 100 г Мед 3 столові ложки Яблуко 3 штуки Інструкція приготування 45 хвилин 1. Розтопити на повільному вогні вершкове масло і мед. 2. Розмішати до однорідної маси яйця, сіль, просіяне борошно, гашене лимонним соком соду і корицю. 3. Влити в тісто розтоплений мед з маслом і розмішати. 4. Яблука очистити від шкірки, порізати на дольки і додати в отриману масу. 5. Форму змастити маслом, влити тісто і поставити в розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин. Шарлотка з вишнею…
-
Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом
Рецепт Шарлотка яблучна з вершковим маслом Складові Яблуко 3 штуки Пшеничне борошно 200 г Розпушувач ½ чайної ложки Яйце куряче 4 штуки Вершкове масло 50 г Цукор ½ склянки Інструкція приготування 50 хвилин 1. Форму для запікання змастити вершковим маслом. 2. Яблука помити, очистити, порізати на дрібні шматочки, але не натирати. Шматочки повинні вийти діаметром 2-3 см. Розкласти їх по дну форми. 3. Поверх яблук дрібними шматочками розкласти / покришити вершкове масло. 4. Для тесту збити яйця, додати цукор і знову збити до розчинення цукру. Додати борошно і знову збити, покласти розпушувач і знову збити. Таким чином суміш вийде максимально повітряної. Тісто має бути досить рідким, як сметана — не…